четвер, 5 травня 2022 р.

 

ВІТАЮ СВОЇХ ЗНАЙЧИКІВ!!!

ДУЖЕ ВДЯЧНА всім за надіслані роботи, хто їх надіслав. МОЛОДЦІ!!! СОНЯ, дякую за відео віршика. 

       П'ЯТНИЦЯ 06.05.

ЯДС

НОВА ТЕМА "Навіщо потрібні добрі манери".

Що таке хороші манери? Людину судять не по одягу, а по манерам, по тому, як вона веде себе в суспільстві, як ставиться до оточуючих, як розмовляє і жестикулює. Якщо зовсім узагальнити, то хороші манери - це наявність або, навпаки, відсутність поваги до людей.Про людину кажуть: «У неї погані манери». Що ж мають на увазі саме? Манери взагалі - це спосіб тримати себе, зовнішня форма поведінки, поводження з іншими людьми, що вживаються в мові висловлювання, тон, інтонація, хода, жестикуляція і навіть міміка.

Манери відносяться до культури поведінки людини та регулюються етикетом, який, в першу чергу, має на увазі доброзичливе та шанобливе ставлення до всіх людей, безвідносно до їх посади та громадського стану. І обов'язковою умовою спілкування є делікатність.У всі часи поганими манерами було прийнято вважати звичку голосно говорити, не соромлячись у висловлюваннях, розв'язність у жестикуляції, неохайність в одязі, грубість, відверту недоброзичливість до оточуючих, зневага до чужих інтересів та запитів, безсоромне нав'язування з іншими людьми своєї волі своє роздратування, навмисне образу гідності оточуючих людей, безтактність, лихослів'я, вживання принизливих кличок, прізвиськ.

У суспільстві добрими манерами вважаються скромність і стриманість, уміння контролювати свої вчинки, уважно та тактовно спілкуватися з іншими людьми.

Уважно переглянь відео.

Тепер подумай: чи потрібні добрі манери? 
Опрацюй стор. 42 підручника. Розглянь малюнки та дай відповіді на запитання.
Прочитай уривок з оповідання "Сідання і висідання". 
Що ж  на твою думку означає бути джентельменом?
Словничок: ДЖЕНТЕЛЬМЕН -«вихований, шляхетний чоловік». 
" І за столом є правила. "
 Опрацюй сторінку 43. 
Подумай, хто з героїв краще вихований? 
Склади правила поведінки за столом.
МАТЕМАТИКА 
 УСНИЙ РАХУНОК:
НОВА ТЕМА "Відкриваємо спосіб множення та ділення на 10".
Уважно переглядай урок, слухай вчителя та виконуй завдання.
Задачу подану в відеоуроці записати до зошита.
ЗАПАМ'ЯТАЙ ПРАВИЛО!



ЧИТАННЯ 

Намалюй словами чудеса, які ти помічаєш навколо себе.
НОВА ТЕМА "Класні "ліки".
Усі ми родом з дитинства. Там ще не було смартфонів, планшетів і доступу до wi-fi. Зате були вуличні ігри, мультфільми у визначений телепрограмою час та завжди цікаві дитячі журнали.  Багато що змінилось, але журнали для дітей досі існують, розвиваються і є непоганою альтернативою інтернет-серфінгу.
    Для розширення інтересів та світогляду дитини стануть дитячі журнали. На щастя, в Україні для маленьких читачів існує близько 100 періодичних видань на будь-якій вік та смак.             
Ознайомся з ними, переглянувши відео.

Робота в підручнику на сторінці 123.

Словничок:
- стрес - стан організму, що виникає у відповідь на дію несприятливих зовнішніх або внутрішніх подразників;
- факти - подія, що відбулася в дійсності.
Д/З стор. 123, подумай, чи погоджуєшся ти вживати такі класні "ліки"?
ТРУДОВЕ НАВЧАННЯ 

День матері – це свято на честь мами, материнства, материнських зв’язків та впливу матерів у суспільстві. В Україні жінка споконвіку асоціювалася з берегинею сімейного вогнища, яка грає величезну роль у вихованні дітей та їхньому майбутньому. Саме мама прищеплює дитині любов до рідної землі.                                                   В Україні День матері офіційно відзначається щорічно, починаючи з 2000 року, у другу неділю травня. У 2022 році ця дата припадає на 8 травня. Саме у цей день святкує День матері більшість країн.   Привітай свою матусю, виготовивши подаруночок власними руками.

  Переглядай уважно відео та ретельно виконуй роботу. Бажаю успіху! 

ВСІХ ЛЮБИХ МАМ ВІТАЮ ЗІ СВЯТОМ!!!

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА


Г П Д
6 травня в церковному календарі - День святого Юрія.
Святий Юрій (Георгій) Змієборець - одна з найвідоміших постатей в християнстві. На іконах його традиційно зображують у вигляді мужнього молодика, який їде верхи на білому коні та проколює списом змія. Цей образ символічний і
 означає перемогу святого над древнім змієм - дияволом.






Немає коментарів:

Дописати коментар