четвер, 9 квітня 2020 р.

Природознавство


Повторити стор.120-140. Буде контрольна робота за темою "Природа України". (Форми земної поверхні, водойми України, корисні копалини). Робота у вигляді тестів і проходити лише один раз!




Математика стор. 58  № 5(розв'язати без перевірки),  №6       ( розв'язати вирази по діях в стовпчик письмово),№4(розв'язати задачу,скориставшись схемою-підказкою), або планом розв'язування задачі:

1. Знайдіть швидкість віддалення метелика і комара.2. Знайдіть, яка відстань між ними буде через 5 хв.3. Потім знайдіть загальну відстань.(Та, що ви знайшли за 5 хв і відстань між кущами).


Українська мова вивчити правило стор.142 впр.281. Виконати за зразком.  Лікар -лікувати, політ-літати, загадка-загадувати.

Перегляньте відео, це вам допоможе краще зрозуміти нову тему уроку "Неозначена форма дієслова".


Музика      Дивіться блог Гульчук Ганни Сергіївни. Там для вас тестові завдання.



Літературне читання  стор.121-123, виразно читати вірш. Уважно прочитати про Олену Пчілку стор. 121.


(1849-1930рр.)
Сторінки життя і творчість
«ДІТИ — СЕ НАШ ДОРОГИЙ СКАРБ, СЕ НАША НАДІЯ, СЕ — МОЛОДА УКРАЇНА»
Ці слова належать людині, яка все життя присвятила справі розвитку української культури, невтомно й самовіддано працювала в ім’я відродження української нації. Звати цю людину Ольга Петрівна Драгоманова (по чоловікові Косач). Псевдонім, який вона собі обрала і під яким найчастіше друкувалася, — Олена Пчілка.
   Поетеса, автор прозових та драматичних творів, перекладач, науковець, фольклорист і етнограф, публіцист, видавець, активна громадська діячка — це все вона, Олена Пчілка. А ще — вродлива жінка, ніжна й мудра матір, яка виховала геніальну Лесю Українку, виплекала її талант.


Немає коментарів:

Дописати коментар