пʼятницю, 27 травня 2016 р.

                                    28 - ТРАВНЯ ДЕНЬ ПРИКОРДОННИКА                      
Зважаючи на заслуги Прикордонних військ перед Вітчизною, в 2003 році Указом Президента було встановлено свято - День прикордонника, яке відзначається щорічно 28 травня. Донині свято відмічали 4 листопада, в день ухвалення закону «Про Прикордонні війська України». З 2003 року чинності набув новий закон «Про державну прикордонну службу України», і свято було перенесене.
Державна прикордонна служба України виконує дуже відповідальні функції, головна з яких - охорона українського кордону. Також прикордонні працівники стежать за дотриманням прикордонного режиму, проводять прикордонний контроль і пропуск через державний кордон, ведуть розвід- і оперативно-розшукову діяльність, беруть участь у боротьбі з організованою злочинністю і нелегальною міграцією в цілях забезпечення порядку на державних кордонах України.
В Україні існує Концепція розвитку Держприкордонслужби, згідно якої до 2015 року мають бути вдосконалені її структури, нормативно-правова база і системи управління.
Традиційно, в усіх містах і населених пунктах в день прикордонника проводяться безліч заходів, концертів. Працівники прикордонних структур поздоровляють один одного зі своїм професійним святом.


                                                              









Немає коментарів:

Дописати коментар