понеділок, 16 травня 2016 р.

                                           18 ТРАВНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МУЗЕЇВ
                                                                
Міжнародний день музеїв — щорічне свято музейництва, яке відзначається 18 травня. В цей день більшість музеїв працюють безкоштовно і радо показують свої виставкові зали.
Вперше Міжнародний день музеїв відсвяткували в усьому світі 1977 року, коли 11 генеральна конференція Міжнародної ради музеїв (ICOM) відбулась у Москві та Ленінграді. Тоді ж запропонували й девіз свята:
Музеї - важливий засіб культурного обміну, збагачення культур і розвитку взаєморозуміння, співробітництва й миру між народами.            
Музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято 18 травня. Багато музеїв напередодні свята відкривають свої двері для відвідувачів вночі.
Міжнародний День музеїв заснований Міжнародною Радою музеїв (ICOM) в 1977 році з метою підвищення інформованості людей про роль музеїв у розвитку суспільства. З цього часу інтерес до проведення Міжнародного Дня музею не згасає. Однією зі складових свята є акція "Ніч музеїв", міжнародна акція, яка дозволяє оглянути музейні експозиції та взяти участь в різних заходах вночі. У цю ніч більшість музеїв відкрито для відвідувачів після заходу сонця і майже до ранку. Основна мета акції - показати ресурс, можливості, потенціал сучасних музеїв, залучити до музеїв молодь.
У 2016 році темою Міжнародного Дня музеїв оголошено "Музеї і культурні ландшафти", зазначає prostir.museum.
У Києві "Ніч в Музеї" пройде 18 травня в рамках святкування Міжнародного дня музеїв в Київській Фортеці. З 16:00 до 18:45 тут заплановані різні інтерактиви для дітей, а також показ фільмів про Київську Фортеці. О 19:00, 20:00 і 21:00 пройдуть інтерактивні театралізовані екскурсії "Таємниці Косого капоніра". На відвідувачів чекає захоплююча подорож в минуле Києва: особисте знайомство з благородними польськими офіцерами, хитрими австрійськими шпигунами і революційними романтиками. Можна буде потримати в руках справжню зброю, приміряти військову форму початку XX століття.  







   

Немає коментарів:

Дописати коментар