суботу, 3 грудня 2016 р.

                                                     НАРОДНИЙ КАЛЕНДАР
                                4 ГРУДНЯ ВВЕДЕННЯ В ХРАМ ПРЕСВЯТОЇ  БОГОРОДИЦІ
Свято Введення в храм Пресвятої Богородиці встановлено в пам'ять події з раннього дитинства Діви Марії. Коли їй виповнилося три роки, її благочестиві батьки (Іоаким і Анна) поспішили виконати обітницю, даний до народження Марії: віддати доньку на виховання і служіння при храмі. В оточенні родичів, одягнена в найкращий одяг, Марія з батьками підійшла до східців Єрусалимського храму.
      Назустріч майбутньої Матері Спасителя вийшли священики, що служили при храмі. Святий Захарія, прозрівши долю Діви-Немовля, взявши її за руку, увів у храм, спочатку в її святилище, а потім у внутрішній відділення - у «Святая Святих», за другу завісу, куди не тільки жінкам, але й священикам не можна було входити; один лише первосвященик раз на рік міг входити туди з жертовною кров'ю. Передавши в храм дари і отримавши благословення від архієрея, Іоаким і Анна повернулися додому, а дівчинка Марія залишилася при храмі.
  
    Народні прикмети на Введення в храм Пресвятої Богородиці.
За старих часів православні асоціювали свято Введення в храм Пресвятої Богородиці не стільки з Богородицею, скільки з початком справжньої зими, її вступом у свої права. Оскільки грудень був багатий всілякими святами, люди прагнули знати, яка погода випаде на святковий час.
За народною прикметою, якщо на Введення в храм Пресвятої Богородиці буде мороз, то і всі свята виявляться морозними, якщо ж погода буде порівняно м'якою, значить, в свята на вулиці буде не дуже холодно.
                                                                                   

Немає коментарів:

Дописати коментар